De beste voetbal trucks vind je hier!

binnenkant buitenkant voet inside out

Uitleg:

 

Inside – Out ( is Engels voor Binnenkant / Buitenkant )

 

De Inside out is simpel maar doeltreffend. Verplaats je gewicht en beweeg de bal. De verdediger weet dan niet wat hij moet doen. Deze techniek kent niet veel stappen: Het zijn er maar twee.

 

Stap 1: Verander de richting van de bal met de binnenkant van de voet.

Stap 2: Verander de richting van de bal met de buitenkant van de voet.

 

Begin met de bal die stil ligt... dan in wandeltempo ... en bouw dit op tot je het op volle snelheid kunt.

 

Of het nu bij je club of op het schoolplein is, het is belangrijk om je techniek in wedstrijdjes te gebruiken. Zowel bij de wedstrijd op zaterdag als op straat. Als je er goed in bent, beleef je er zelf plezier aan. Het maakt niet uit op welk niveau je bezig bent.

 

Een beetje voetballiefhebber kent de soms onnavolgbare rushes van Ryan Giggs. Zijn snelheid richting verdediger, die hij steeds op het verkeerde been zet. “Als je met de bal aan je voet een verdediger uitdaagt en je voelt de verwachting van het publiek dan geeft dat een kick.”  Je probeert de verdediger op het verkeerde been te zetten. Je beweegt je lichaam maar vooral ook de bal. Je tegenstander wil bij de bal komen, maar het lukt hem niet omdat je steeds beweegt. Het mooiste is als de verdediger de andere kant op gaat. Dan ziet hij niet waar je heen gaat. Dat is de ideale situatie. Het eerste balcontact is belangrijk. Probeer de verdediger uit balans te brengen, op het verkeerde been te zetten.