De beste voetbal trucks vind je hier!

de cruijf

Uitleg:

 

De beste techniek om gelijk te draaien is de Cruijff-draai. Deze draai werd voor het oog van de  voetbalwereld door Johan Cruijf ten toon gespreid in de Europa Cup 1 Finale 1971-1972 tussen Ajax en Internationale Milaan. Deze nieuwe draaibeweging gaf Cruijff  internationale roem er erkenning. De beelden gingen over de hele wereld, en iedereen die thuis een bal had ging direct proberen deze beweging zichzelf aan te leren.  

 

We beginnen met de basisuitvoering:

 

  1. Neem de ruimte. Te dicht op de bal en het lukt niet

  2. Zet je standbeen naast de bal, doe alsof je wilt schieten (kijk naar de ruimte)

  3. Breng je trapvoet naast de bal

  4. Tik de bal achter je standbeen langs.

 

Je ligt op snelheid en je wilt direct van richting veranderen. Gebruik dan de Cruijff-draai.

De eerste stap van deze truc is heel belangrijk. Zorg dat je voldoende ruimte daarvoor maakt.

 

Situatie:

Stel je staat als spits met je rug naar het doel. De verdediger jaagt je de zestien meter uit. Met deze techniek kun je proberen de zestien weer in te komen en vervolgens kan je op het doel schieten. Je houding verraadt dat je gaat schieten of passen. Overdrijf bij deze beweging met name de zwaai met je armen. Zwaai je trapvoet snel alsof je de bal gaat trappen. Let er dan op dat je genoeg ruimte hebt om de bal achterlangs  te halen.

Heel belangrijk: Hoofd omhoog, zodat je kunt zien waar iedereen staat, inclusief de verdediger. De verdediger moet denken dat je de bal gaat wegschieten. Je raakt de bal even aan en haalt hem terug.