De beste voetbal trucks vind je hier!

binnenkant ontvangen en draaien

Uitleg:
Binnenkant ontvangen en draaien ( Inside receive and turn )
 
Situatie:
Je hebt een aanvaller (de centrale spits) en die staat met zijn rug naar het doel. Hij staat gedekt. De bal wordt aangespeeld en hij moet de verdediger op techniek voorbij. Dan kan je deze truc gebruiken. Je gebruikt de snelheid van de pass, om bij de verdediger weg te draaien. Het is belangrijk dat de pass snel wordt gegeven, anders is de verassing van deze actie voorbij.
 
Eerst stap voor stap de techniek:
  1. Als de bal op je afkomt, stap dan vooruit, (dat wil zeggen naar de bal toe) en zet je standbeen voor de bal
  2. Ontvang de bal met de binnenkant van je trapvoet.
  3. Draai je lichaam zo snel mogelijk (naar het doel toe) en neem de bal mee opzij, in een soepele beweging.
 Omdat je als centrale spits vaak kort gedekt wordt is het belangrijk dat je bij de verdediger wegkomt. Je hebt net even wat ruimte nodig om de actie te maken. Je gaat goed in positie staan. Een beetje zijdelings met je arm omhoog. Duw de verdediger met je arm weg, voor dat ene metertje. In de draai moet je de bal bij de tegenstander weghalen.
 

Moeilijk?
Nog enkele aanwijzingen:
Maak eerst een grote stap, anders blijft de bal aan je voet geplakt.
De spelers die dit uitvoeren moeten elkaar goed kennen. Speel de bal zuiver aan met de juiste snelheid. Weet ook waar de verdediger staat. Als je dit niet weet, dan kan hij gemakkelijk op de bal reageren. Je moet de verdediger zo gezegd 'in je rug' hebben. Alleen dan kan je, jezelf bij hem wegduwen en heb je tijd om te draaien. Dit is pas echt effectief als je de snelheid van de bal gebruikt om direct na deze actie op het doel te schieten.
Blijf ook communiceren met je medespelers.
Bij deze beweging kan je de verdediger ook het idee geven dat je de bal terug gaat kaatsen. In plaats van de verwachte een/twee combinatie doe je dan deze techniek en kan je zelf op doel schieten. Krijg je de bal op een verkeerd moment, draai dan niet en scherm de bal met je lichaam goed af.